BLog4U

BLog4U

Log4U ver 1.01 uppdatering

Log4UPosted by Erkki Latomaa 2012-04-16 23:11:58

UPPDATERING

Log4U Version 1.01 - 20 maj 2012

  • Ändringar till föregående version
  • 1. Ctrl-Enter (s.k. tyst loggning) sparar QSO med ogiltiga testmeddelanden (dessa ger dock inga poäng eller multisar)
  • 2. Adif-Import (SMFF) tillåter lite mer felskrivningar i Adif-filer, t.ex. accepteras bandangivelse med eller utan "m" resp. "M"
  • 3. Bugfix på COM-portlista, när antal COM-portar är lika med noll! (Stoppade uppstart av programmet)
  • 4. Senaste Naturreservat.bin inkluderad (2012-05-20 - senaste nr SMFF-4265)

Uppdaterad version av Log4U finns nu på http://www.sk3bg.se/contest/log4u.htm

OBS! Vista och Windows 7 användare! Vid försök att starta Log4U förorsakar vissa ljudsystem ett felmeddelande. Antingen "Audio Mixer not found" - eller / och "Log4U har slutat fungera".

Problemet är känt och kommer att åtgärdas snarast!

Dela med dig av dina erfarenheter - både positiva och negativa. Flera användare kan ha samma typ av frågor eller funderingar som du har.

// Erkki SM5NBE


Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by SM5NBE 2014-10-14 20:32:24

Hej Klas och tack för din kommentar.
Ja... problemet har påpekats tidigare och korrigerat.
Det lär dröja ett tag innan jag är nöjd med det nya programversionen.

Tyvärr så får du korrigera ADIF filen manuellt tillsvidare...
<TIME_ON:6>1911<TIME_OFF:6>1911 .
Time_ON och TIME_OFF taggar har rätt längd, 6 tecken, men man får skriva in två nollor efter tidangivelsen. Dvs.
"191100" i båda positioner.
73 Erkki SM5NBE

Posted by Sm4fyx / Klas 2014-10-13 22:56:19

Hej Erkki!
Jag använder Log4U då jag kör de tester som programmet har stöd för.
När jag kört färdigt testen och raporterat in till SSA importerar jag loggarna i mitt andra loggprogran ( Logger32 )
Importen sker i ADIF-format.
Jag kör inte så mycket, så det blir inte så många loggar. Men så här lite sent om sider har jag upptäkt ett formateringsfel i exporten från Log4U
Det saknas två siffror i tidsangivelsen för QSO. Detta får till följd att tidsangivelsen blir fel i Logger32
När jag tittar i ADIf-filerna ser jag att förändringen skedde mellan version 0.981 och 1.01. ( jag körde inga tester mellan april och augusti )

Log4U Ver 0.981 - 12 Januari 2008 ADIF Export
<EOH>
<ADIF_VER:4>1.00
<CALL:4>SM4L
<TIME_ON:6>183400<TIME_OFF:6>183400
<QSO_DATE:8>20120508<FREQ:7>432.000<FREQ_RX:7>432.000<MODE:3>SSB<BAND:4>70cm<RST_RCVD:2>59<RST_SENT:2>55
<STATION_CALLSIGN:6>SM4FYX<GRIDSQUARE:6>JP70WS<MY_GRIDSQUARE:6>JP70VI<PROP_MODE:2>TR<COMMENT:17>NAC432MHz Contest<QSO_COMPL:3>YES<EOR>

Log4U Ver 1.01 20 maj 2012 ADIF Export
<EOH>
<ADIF_VER:4>1.00
<CALL:5>SK4AO
<TIME_ON:6>1911<TIME_OFF:6>1911
<QSO_DATE:8>20120814<CONTEST_ID:17>SM4FYX-NAC432_SSB<FREQ:7>432.000<FREQ_RX:7>432.000<MODE:3>SSB<BAND:4>70cm<RST_RCVD:2>59<SRX_STRING:6>JP70TO<RST_SENT:2>59
<STX:1>1<STX_STRING:6>JP70VI<STATION_CALLSIGN:6>SM4FYX<GRIDSQUARE:6>JP70TO<MY_GRIDSQUARE:6>JP70VI<PROP_MODE:2>TR<NOTES:25>SM4FYX-NAC432 SSB Contest<QSO_COMPL:3>YES<EOR>

Antagligen har väl någon annan hunnit raportera om felet. Men om inte, så har du ne rapport här.

Jag tycker att ert program passar bra för mina behov.
Hoppas att ni har ork att fortsätta med programmet.

Med vänliga hälsningar
Klas Jansson
SM4FYX

Posted by SM5NBE 2013-12-04 22:05:44

Hej Åke,
vilken version kör du?
Kör du realtidsloggning eller "Manuell inmatning"?
Testar du med SSA Månadstest, eller någon annan contest?

Jag kör Log4U på XP, Win7 och Win8. Enda problem jag vet med W7 och W8 är ljudmixer på Voice Keyer och Ljudinspelaren. Ljudnivån måste justeras med Windows egna kontroller.

Om markören "fastnar" på mottaget meddelande så det går ju tvångslogga med Ctrl-Enter (sk. tyst loggning) som spar inmatade värden men skickar inte någon meddelande.

73 Erkki

Posted by Åke 2013-12-04 11:56:19

Hej,
Jag har jätteproblem att få Log4U att funka rätt. Jag kör CW.
Om jag ligger i RUN mode så helt plötsligt kan det hända att när jag matat in motstationens call så hoppar maerkören direkt till lokatorfältet (och exchange sänds korrekt). Om jag backar till serinummerfältet så går det att mata in och jag kommer till lokatorfältet igen. Men när jag knappat in lokatorn så sänds inte mitt "confirm message". Ej heller loggas QSO:t. Jag kommer helt enkelt inte ur dialogen.
Om jag går över i S&P och knappar in en motstation så sänds mitt call och sedan hoppar markören återigen till lokatorrutan och det finns inget sätt att få den att sända exchange.
Jag trodde först det var en 64-bits bugg så jag ominstallerade hela windows 7 till 32-bitars version
Samma sak där.
Jag kör på en Dell bärbar men har även testat på en MacBook där jag kört Win 7 i bootcamp.
Samma sak där.
Är det fler som har samma problem?
Som det är nu kan jag inte använda programmet.
73 Åke SA6BNV

Posted by SA0AND 2012-08-23 16:09:55

Eftersom jag tror att flertalet användare av Log4U liksom jag inte har detta program som sitt ordinarie log program så föreslår jag att ADIF filen vid export kompletteras med följande dataEQSL_QSL_RCVD, EQSL_QSL_SENT, LOTW_QSL_RCVD, LOTW_QSL_SENT, QSL_RCVD, QSL_SENToch där dessa data kan parametersättas tex via inställningar med parametrarna (R)equested alt (N)o alt (Y)es alt (I)gnore.På detta sätt så slipper man göra manuella inmatningar i det ordinarie log programmet eller ännu värreanvända ett annat program som kan importeras direkt till det ordinarie log programmet.

Posted by Micke SM6PPF 2012-07-31 18:02:06

Är det någon som provat programmet i en MAC med Windows 7?

// Micke

Posted by SM5NBE 2012-05-22 21:38:08

Jag hade fel på reglerna - trodde att man kunde köra samma satation endast en gång per band oavsett mode på Mixed klassen!

Detta påverkar inte loggen eftersom multisar / poängkommer inte med i Cabrillo.

Loggrättningsprogrammet räknar slutliga poäng så ingen fara på det.

// Erkki

Posted by SA6AQP 2012-05-21 23:31:08

Stötte på några smärre problem när vi körde SMP.Progamet märkte dupe när vi hade kört en station på 80cw och skulle köra samma på 80 ssb inga poäng räknades.Sen att när man ändrar i callet så raderas lokatorn lite små irriterande. Men kanske en inställningsak.Saknar samtidigt samma som SM5CNQ att få tillbaka funktionen om beam rikting när man skriver lokatorn.Samt ett önskemål om att kunna välja ljudkort.Har man 2 ljudkort så är det en fördel att kunna styra det till Signalink utan att varje gång behöva ställa om default ljudkort till denna.

Annars ett jätte tack för uppdateringen som fungerar helt perfekt.

73 Christer SA6AQP/SG6A (OP från SK6HD)

Posted by SM5NBE 2012-05-21 12:18:45

@sm5mek

När du har valt Portabeltest som contest, du ser att det har tillkommit en ny meny till höger om "Contest" - det står "Portabeltest effektklass". Det kan bytas hur som helst under pågående contest. (Den lagras i loggen i samma ställe som löpnummer på MT)

Inmatningsfältet för serienummer är avsett att skriva in mottaget effektmultipel!

73 Erkki

Posted by sm5mek 2012-05-21 10:28:59

Hej, har varit på field helg, jag kollar SMFF loggen så snart jag fått igång maskinen igen. Är det riktigt att vid SMP frågar loggen efter serienummer ? Något serienummer används ju inte vid SMP. Däremot kunde jag inte hitta rutor för effektklass (01 - 05). Jag körde manuell inmatning denna gången för att inte få fel. (Hoppas jag) HI

/Janne

Posted by SM5NBE 2012-05-18 14:19:58

@SM2Z2.75 är förinställd AutoCQ delay.... ändra den på CW inställningar en gång så kommer det ett komma istf. punkt - eller var det nu tvärtom. Detta beror på vilken decimalseparator som är förinställd... Samma har hänt på SMFF loggningen när man zoomar textstorleken på "Senast aktiva" fönstret.

Posted by SM2Z 2012-05-18 14:13:56

Konstaterar att felet beror på att ett komma finns i den förvalda 'Auto-CQ paus' fördröjningen. Efter att ha klickat på upp och nerpilarna ett par gånger kom decimalvärden in i rutan och problemet upphörde.

/A

Posted by SM5NBE 2012-05-18 14:13:05

@SM4YZV

Detta fel beror på att programmet försöker lista datorn ljudmixer linjer... Hittar inga och listan blir tom... På VoiceKeyer och Ljudinspelaren finns kontroller för att ställa in inspelnings- resp. avspelningsnivån. Vill du testa båda och meddela mig vilken av dessa ger felmeddelandet?

Posted by SM2Z 2012-05-18 13:56:32

Med (o)jämna mellanrum klagar programmet på att t ex 2.75 is not a floating point value. Börjar vid uppstart och händer då och då, t ex när jag redigerar min profil. I övrigt verkar det funka som det ska.

/A

Posted by SM4YZV / Björn 2012-05-18 12:45:49

Hej.

Jag har stött på patrull med det nya Log4U100, tänkte köra det på min minilaptop med Windows 7 Starter. Installationen går bra och efter omstart när jag klickar på ikonen kommer följande meddelande upp: Application Error Exception EListError in module Log4U100.exe at 00020CBE. List index out of bounds (0). Har provat med att ta bort CER's profil och loggar, köra som admin samnt i Windows XP kompabilitets läge. I min stationära dator med Vista Pro funkar det klockrent, någon som har några tips/ide'er?

Mvh Björn.

Posted by SM3CER 2012-05-18 11:32:36

Till SM5MEK:

Uppe i den gula loggen (huvudloggen) längst upp i programmet finns en liten fyrkant i övre vänstra hörnet. Högerklicka på den, så ser du en meny. Klicka på "Show/Hide Columns..." och välj "ReSMFF". Då ska du kunna se områdesnumren. Du kan även välja vilka övriga kolumner som ska visas eller inte visas i loggen. Se till att du väljer samma kolumner som ska visas även i den blå loggen (dupeloggen) direkt under den gula loggen.

Posted by SM5NBE 2012-05-18 10:43:58

Janne,

liknande fel har rapporterats tidigare och det har visat sig bero på felaktig data i adif-loggen.

Vanlig "fel" är att vid inmatning på SK6AW har man angett band som t.ex. 80, 40 osv istället för 80m, 40m, osv.

Jag ska göra om adif importen så att datat blir validerat och ev. korrigerat vid importen.

Mejla din adif logg till mig så ska jag kolla vad som felar!

// Erkki

Posted by SM5MEK 2012-05-18 09:56:24

Hej och tack för den nya uppdateringen. Jag har laddat in min SMFF logg men av någon anledning kan jag inte se reservatsnummer i loggen?? Kan jag deleta loggen och ladda om, eller skall jag ladda om allt?

Listan med reservat helt ok. Det verkar även fungera i övrigt. När jag hade laddat in loggen började programmet göra någon koll i loggen som verkade hänga sig, den stog på samma position i en timme.

/Janne

Posted by SM5NBE 2012-05-16 19:37:21

Anders,

det du beskriver beror på min förseelse! Hade något problem med "internal match" på sökning av anropsignal... just nu sökningen går på "initial match", dvs callet söks från första tecknet och framåt... Då stängde jag av vissa funktioner, men ska fixa detta snarast!

Posted by SM5EPC 2012-05-16 19:11:03

Hej Janne, det gick bra att flytta över call & lokator från gamla programmet. Det jag upptäckte var att i gamla programmet fick man fram avstånd och riktning till en motstation så fort man knappat in callet, men i nya programmet kommer det först sedan man tryckt Enter och avslutat QSO.

Eftersom jag kör mest NAC så har det varit en bra hjälp att veta antennriktning till en hörd station innan man har fått den. De som kör mycket kommer säkert ihåg antennriktningar men mitt minne är inte alltid så bra.

Min fråga är om det är några inställningar jag missat för att få önskad funktion eller om det är avsiktligt ändrat. 73 de Anders SM5EPC

Posted by SM5CNQ/Arne 2012-05-16 16:27:39

Fungerade klockrent Erkki. Tack för det.

Posted by SM5NBE 2012-05-16 14:29:28

Arne,

i princip sätter man på CW Inställningar "LPT Base Address" till portadress som decimalt tal... CD00 motsvarar 52480, men för att komma till rätt pinne ska man addera offset 2, dvs. 52480+2 = 52482.

Vad jag minns sedan gammalt så det går inte på Log4U.... Addressbuss på hårdvaran är för smal! Man kommer inte åt så höga adresser med andra ord. Du kan testa detta, men tror att det kommer inte att fungera... ska undersöka hur man kommer runt problemet

Posted by SM5CNQ/Arne 2012-05-16 11:44:38

Hej Janne och Erkki.Fungerar bra på min dator XP Pro. Hur kan jag få mitt extra IO-kort med 2xRS232 och 1xLPT-portar.Använder det när jag kör RTTY och CW med DXKeeper. Minnesadressen är för LPT är CD00.Vill inte ställa om bara för jag byter loggprogram. Några tips??73/44 Arne

Posted by SM3CER 2012-05-16 01:41:39

När man startar programmet första gången, så skapas en mtmaster.dbf automatiskt i rootmappen, men den är ju förstås tom.

Så, kopiera bara din mtmaster.dbf från ditt "gamla" Log4U till rootmappen i ditt nya Log4U 1.00 och låt filen skriva över den som ligger där. Programmet måste givetvis vara stängt när man gör det.

När du sedan startar programmet igen, så hittar du dina gamla uppgifter om call och lokator, som du tidigare samlat på dig.

Posted by SM5EPC 2012-05-16 00:16:10

Hej, sedan jag bytte namn på profilen så gick programmet igång och det går att köra det i Win7 läge dessutom.Nu kan jag komma vidare och kolla på de nya möjligheterna.

Går det att flytta över informationen med signal _ lokator från den gamla till den nya versionen eller måste man bygga upp en ny tabell genom att köra tester?

Tack för hjälpen att komma igång och för att ni lagt ner jobb på en ny version. 73 de Anders SM5EPC

Posted by SM5NBE 2012-05-15 19:39:21

Anders,

prova på att köra W7 kompatibilitetsläge Win XP SP3.

Jag kör oxo med en ny HP Pavilion DV7 (i7 quad core processor). Inga problem alls...

Du kan även testa att ta bort - eller byta namn på profilfilen som läses in vid uppstart. I demonstrationssyfte har vi lagt in Jannes SMFF profil - SM3CER-SMFF.pro som standard.

Alltså, sök filen i mappen Log4u/Profiles och byt namn t.ex. _SM3CER-SMFF.pro

Nu startas programmet utan någon som helst användardata. Om du får fart på programmet så du måste först skapa en användarprofil på "Verktyg& Setup -> Programinställningar -> Flik: Användare"

Lycka till!

Posted by SM5EPC 2012-05-15 14:56:10

Hej Erkki och Janne! Tack för en ny version av Log4U. Jag har försökt att installera och köra detta på min laptop med Win7 64 bitars men inte lyckats. Installationen har utförts enligt instruktion och fungerar som den skall göra samt med omstart av dator. När jag skall köra programmet så hänger det sig med en bild på Janne och Erkki samt att början på programlayouten finns i bakgrunden. Enda möjligheten att komma ur detta är med Aktivitetshanteraren. Jag har testat att köra det som administratör och som vanligt men samma problem. Är det några andra inställningar som behövs? Datorn är ganska ny med i7-processor, 8GB minne och kraftfullt grafikkort så den borde räcka till. Jag är tacksam för alla tips. 73 de Anders SM5EPC

Posted by SM5COP 2012-05-10 08:27:16

Hej Erkki och Janne! Testar att detta också funkar. Skall bli kul när ni lanserar nya Log4U och slå på "stora trumman" så folk vet att den finns. 73 de Rune SM5COP

Posted by SM5NBE 2012-05-05 14:36:51

Några mindre förändringar i programmet.

Redigering av Hjälp-filer - fast inte kompletta!

Posted by SM5NBE 2012-05-03 00:43:04

En RST bugg på NAC fixad!

- "Default RST" skrevs i loggen istället för den modifierade, verkliga RST

Posted by SM5NBE 2012-04-21 21:20:40

Log4U provisorisk web-plats hittar du på http://www.latomaa.se/log4u.html